Mitt liv genom en kameralins

Alla inlägg under november 2016

Av Miss U - 9 november 2016 10:07

Jag är en Buzzador och har nu fått chansen att testa ett glutenfritt bröd från Schär.

Jag är inte glutenintolerant, men känner att jag mår bäst av att inte äta så mycket mjölprodukter och äter gärna glutenfritt i perioder.

Jag valde att testa deras surdegsbröd Vital.  

Det är ett färdigskivat bröd bakat på bl.a rismjöl, solrosfrö, linfrö, quinoamjöl och sorghummjöl.

Jag rostade brödet och med lite gott pålägg så blev det en helt okej smakupplevelse.


   

Gå gärna in på deras hemsida och kolla runt, för det det finns många glutenfria produkter!

Av Miss U - 9 november 2016 09:41

En onsdag som började med frustrerande datastrul. Av någon anledning hade jag ingen internetuppkoppling, trots att det funkade överallt annars i lägenheten och på alla andra enheter.

Men nu är datorn omstartad och uppdaterad och allt verkar funka som förut. *puh* Alltid lika spännande sånt där, för en totalt okunnig person som jag.


Valresultatet i USA:s presidentval är nu klart och jag är besviken. Måste erkänna att jag är hur oinsatt som helst och har noll koll på vad de olika kandidaterna står för, men jag finner Doland Trump vara en mycket osympatisk person och visst hade det väl varit kul med en kvinnlig president?


Redan första dagen (igår) på jobbet efter semestern, så överöstes man av en massa (iaf två) kommande personal-skojsigheter. Jag anmälde intresse för båda; relaxen på badhuset och ut-och-äta-julbord (fast det blir inte julmat). Kul att umgås med bästa jobbarkompisarna även utanför jobbet ibland!


Är lite seg just nu, men jag borde sätta fart och komma igång med nästa två skoluppgifter... Ska stämma möte med den person som jag ska skriva mitt LIA-case om och dennes anhörig och så ska jag skriva ett arbete om Jehovas vittnen och deras syn på mediciner och vårdinsatser. Deadline på den uppgiften är nästa söndag, men det är ett grupparbete och en person i gruppen ska hinna skriva en sammanfattning innan dess också, så det är nog schysstast att vara ut i god tid. Men inte idag...

116 · Jobb · Skola
Av Miss U - 8 november 2016 10:53

Tisdag idag... ute snöar det lite lätt och jag tror inte (har inte varit ut än) att det är lika kallt och grinigt idag.


Tvättberget som jag började bestiga igår, verkar aldrig ta slut. Men då jag inte har så mycket utrymme för torkning, så får jag lov att ta lite i taget. Även om jag hade tillgång till tvättmaskin i slutet av semestern och kunde tvätta en del då, så vill jag ändå tvätta upp allt nu här hemma.


Sorterade bilderna från semestern igår och börjar redan längta tillbaka. Det är som en annan värld därborta, en värld som jag började känna mej riktigt hemmastadd i. Kom ofta på mej själv med att prata en blandning av svenska, engelska, norska (det är jättemycket norrmän där, främst pensionister) och spanska.

Men nedräkningen inför nästa besök har redan börjat:

Nedräkning till ANFI

Ska jobba ikväll, dag ett av tre den här veckan. Känns som en bra start efter semestern.

Tyvärr börjar jag känna av lite ont i halsen, men hoppas på att det bara är luftombytet.

116 · Jobb · Utlandet
Av Miss U - 7 november 2016 10:00

 

Barfotaflickan av Katerina Janouch


Tidigare "lästa" böcker i serien om barnmorskan Cecilia Lund: 

                     

Av Miss U - 7 november 2016 09:27

och tillbaka i verkligheten. Och det med besked, kan man säga. Iaf med tanke på vädret.

Tre bilder från igår:


 

Anfi, Gran Canaria kl. 8.30 - solig morgon efter att det åskat och regnat hela natten.

Kändes så vemodigt att behöva lämna detta och åka hem...


 

Las Palmas flygplats kl. 14.45 (svensk tid) precis innan take-off.

Kändes lite bättre att åka när det spöregnade ute.


 

Umeå flygplats kl. 21.00 - bara att gilla läget, eller?

(Ursäkta den suddiga bilden, men jag frös och hade bråttom in.)


Men det känns bra trots allt att vara hemma. Att få sova i sin egen säng och att kunna dricka vattnet ur kranen!

Eftersom kylskåpet ekade tomt, så startade jag dagen med en promenad till ICA, efter att ha varit ner i förrådet och letat fram mina IceBugs såklart! Lite vinterkläder vore inte heller helt fel insåg jag sen.

Nu har jag intagit dagens första kaffekopp och den smakade "sådär". Note to myself: Inte gott att dricka det första kaffet ur en nydiskad perkulator som stått oanvänd i 2 veckor.


Jag inleder första veckan hemma med en ledig dag från jobbet. Känns så skönt! Ska ägna dagen åt att tvätta! Och att ta igen lite förlorad TV- och datatid. Vi hade visserligen TV på båda ställena där vi bodde, men på det första så var det en liten tjock-TV med myntbox, så den fick stå orörd och på det andra hade vi visserligen 2 TV-apparater, men det fanns bara en svensk kanal; TV4 så vi tittade bara lite på nyheterna bara innan vi åkte hem. Vem har tid att se på TV på semestern liksom?


 


I övrigt ska jag bara njuta av min egen-tid idag och fira att jag under de här två veckorna har gått ner 2 hg i vikt(?!) och att jag fick VG på senaste skoluppgiften.

Och, om jag ska vara riktigt ärlig; så känns det riktigt bra med snö och minusgrader. Jag gillar ju vintern, iaf om det är riktigt vinter och inte bara ishalka.


Av Miss U - 5 november 2016 18:19

Från sandaler till Icebugs... det känns väl sådär. Men det är så det lär bli när jag kommer hem.
Sista kvällen med ett glas rose' på balkongen och näst sista dan jag inte behöver tänka på att laga middag. Imorgon blir det "middag" på flyget. Lär ju bli en kulinarisk upplevelse. Eller inte...
Bäst att passa på att äta nåt riktigt gott ikväll då! Kanske blir det äntligen den där angusburgaren? Eller nåt helt annat?

Shopping och sol/bad har stått på agendan idag. Har testat bassängen för första gången. Helt okej, men jag föredrar nog saltvatten framför klor.

See you in Sweden!

Av Miss U - 4 november 2016 22:01

eller när man längat efter en riktig angusburgare och hamnar på en italiensk restaurang och "blir tvungen" att äta pasta carbonara.

Min mage är INTE nöjd! :(

Varit på marknad i "Lilla Venedig" (Mogan) idag, men handlade inte ett dyft. Kan bero på sällskapet...

Av Miss U - 3 november 2016 10:34

Bara tre (hela) dygn kvar nu... Känns vemodigt att behöva lämna värmen och åka hem, men på ett annat sätt känns det skönt. Om man tänker på mitt stora behov av egentid, så har jag klarat mej ofantligt bra! Här är det endast på toa man har den lyxen. Men helt ärligt så ska jag njuta av att vara alldeles ensam på måndag.

Ser på nätet att det har kommit lite snö hemma. Känns overkligt då vi har över + 20° här på nätterna.

Nu har vi iaf (ett dygn försenat) flyttat in i paradiset. Det går bara inte att jämföra med det förra stället. Jag lär återkomma om det när jag kommer hem.
Nu ska jag bara njuta av dagarna som återstår!

Mitt liv genom en kameralins

Låt er inte luras av bloggtiteln; jag är definitivt ingen proffsfotograf och de flesta bilder tar jag, som så många andra, med min kamera i mobilen. En kamera som jag inte alls är nöjd med.

Men jag vill ändå dela med mej av mitt liv, just genom de bilder jag tar på många av mina små utflykter i livet.

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Nedräkning

Nedräkning till ANFI

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards