Mitt liv genom en kameralins

Alla inlägg under augusti 2016

Av Miss U - 25 augusti 2016 09:50

Det finns hopp! ? När jag kom hem från morgonrunda med stavarna stod det en servicebil från ElTele här utanför och en karl ringde sedan på och sa att han skulle försöka (?) få ihop de där kablarna under dagen. Tydligen har det här kabelbrottet orsakat en massa strul för hyresvärden, elektrikern som var här den dag då det hände m.fl Trots att elektrikern felanmält det direkt till Skanova, så hävdar de att de inte har fått in nån anmälan. Ska bli spännande att se hur denna historia slutar. Jag är bara glad om jag får tillbaka mitt internet så fort som möjligt, så att jag kan börja plugga. Och självklart kommer jag att fortsätta jobba för att få ersättning!

Idag ska jag åka och hämta barnvagnen som jag köpte i lördags. Och så har jag ev. en begagnad resesäng på g också. Känns bra att kunna ha såna grejer här, så slipper småbarnsföräldrarna dra med sej det varje gång hjärtegrynet ska sova över. Jag vet ju själv hur det var när barnen var små. Ju mindre barn, ju mer grejer som skulle med.

Annars då? Kan säga att det KÄNNS efter gympasset igår. Mest i benen... Men det är ändå en skön känsla att ha träningsvärk. Då vet man att det har gjort nytta!

I väntan på mitt internet ska jag ta och dra över lägenheten med dammsugaren. Tvätt ska hängas ut (torkar nog bra i blåsvädret) och altanen ska rensas från frön och barr. För ikväll blir det altansista! Som jag har längtat!

Av Miss U - 24 augusti 2016 15:30

Kommer nog inte att kunna gå normalt imorgon...
Varför? Jo, jag har varit på ett gruppstyrkepass på gymmet idag och ville ju inte vara sämre än de andra (som säkert varit med många ggr tidigare). Självklart cyklade jag dit och hem + att jag imorse tog en promenad i elljusspåret. Testade att springa lite då och det gick över förväntan förutom att markförhållandena kunde ha varit bättre. Är rädd för att snubbla över nån rot. Är ju ingen ungdom längre. Skulle vilja hitta nåt bättre ställe att springa på.
Hade tänkt köra ett gympass igår också, efter jobbet. Men då nån har kommit på den (icke så) smarta idén att vi ska gå kort var och varannan dag, så kunde jag inte jobba in rasten och hann därför inte till gymmet innan 14.00 (som är sluttid för dagkortet).

Sommarvärmen har kommit tillbaka på en snabbvisit och det känns underbart! Ska röja upp lite på altanen (det blåser in mängder med frön och barr från tallen hos grannen), så kan jag kanske få till min efterlängtade myskväll där imorgon?

Har inte fått nåt internet ännu, men klarar mej hyfsat. Det är dock inte lika kul att blogga på plattan och telefonen går bokstavligen varm om jag vill se på TV.
Att börja med skolarbetet utan dator är inte ens att tänka på. Men jag har nu allt klart med min praktikplats och den 12/9 ska jag testa nåt helt nytt i 3 veckor. Vem vet, kanske får jag blodad tand och byter jobb? Det är ju iofs samma jobb, men med lite annan inriktning.

Av Miss U - 21 augusti 2016 10:22

Huvudvärk! Precis som hela dagen igår...
Trotsade den igår och tog en lång cykeltur runt stan. Fick ett infall och besökte en loppis som jag cyklar förbi i stort sett varje dag. Fyndade i form av en barnvagn för 200 kr! :) Bra att ha när hjärtegrynet kommer på besök. Kunde dock inte ta den på cykeln, så jag får hämta hem den till veckan.
Sen gjorde jag ett nytt försök att ta mej upp på Varvsberget. Lyckades den här gången, men gick sista biten. Mitt huvud klarade inte ansträngningen att cykla hela vägen. Men man kanske borde ha det som ett mål. ;)
Utsikten däruppifrån är fantastisk! Trots att vädret inte var det bästa.

Det kan tydligen löna sej att blogga om sina bekymmer. Iaf om det gäller Telia och avsaknaden av internetuppkoppling. Fick en kommentar från en trevlig tjej där igår och har nu fått hjälp med extra surf och lite annat. Tack Telia! :)

Gårdagen avslutades med stugsista hos goda vänner. För min del blev det en lugn tillställning p.g.a huvudvärken. Men andra hann med att bli blöta både på insidan och utsidan. Trevligt var det, men lite jobbigt med allt ståhej.

Söndagen ska, trots huvudvärken, ägnas åt städning. Kanske blir det en tur utomhus också, antingen med cykel eller stavar, mellan skurarna.

Avslutar med några bilder från Varvsberget:

Av Miss U - 20 augusti 2016 09:53

Livet rullar på... utan internet! Jag blir tokig!
Har varit i kontakt med Telia de senaste två dagarna, för att höra hur lång tid det kommer att ta, men även för att kräva ersättning. Då visade det sej att ingen felanmälan var gjord. Det var jag övertygad om att den elektriker (anställd av hyresvärden), som var här och gav mej beskedet att det skulle ta minst en vecka, hade gjort. Så nu får jag bara ersättning från den dag jag kontaktade dem själv. Dessutom beräknas felet vara åtgärdat först till den 1 september. FÖRSTA SEPTEMBER!!!
Hur ska jag kunna betala mina räkningar?
För att inte tala om skolarbetet!
Nån ska iaf få betala för detta! Bokstavligen! Antingen hyresvärden eller klantskallen som rev ner ledningen (eller hans arbetsgivare).
Än så länge har jag iaf gratis surf på plattan, men det är bara en tidsfråga. För gratisveckan är över för några där sen...
I och med att vi inte har nåt internet, så har vi ingen TV heller. Nu är det inte så mycket titta på under sommaren, men det kommer ju en höst. Väldigt snart!

Idag, eller iaf just nu, är det grått och trist ute.
Jag har längtat efter att få tillbringa iaf en mysig kväll ute på balkongen innan hösten. Med infravärme och levande ljus. Men det verkar inte hända. Igår kväll var vi på födelsedagskalas, nästa fredag och lördag jobbar jag kväll och idag är vi bortbjudna. Känns som att jag aldrig får vara hemma i lugn och ro...

116
Av Miss U - 17 augusti 2016 09:47

Fortfarande lyser mitt internet med sin frånvaro... Tycker inte alls om det! Jag känner mej så begränsad. Och nu behöver jag det ännu mer, för mitt skolarbete.

De två skoldagarna har, som vanligt, varit intressanta. Det är så inspirerande med alla föreläsningar, men även att träffa kollegor från hela landet och utbyta erfarenheter. Alla verkar de ha haft en jobbig sommar, med brist på vikarier och annat strul och för en gångs skull kan jag inte säga detsamma. Vi har ju haft det himla bra på jobbet i sommar! Skönt att det kan få vara så också nån gång.

Idag hade jag bokat in mej på ett gruppass på gymmet, men det blev inställt... Synd!
Men jag åker nog dit ändå i e.m och gymmar lite. Det har blivit lite för lite träning de senaste dagarna. I helgen hade jag ju hjärtegrynet på besök och eftersom hennes pappa inte tagit med vagnen så kom vi inte så långt. Hon börjar bli alldeles för tung att bära på. Vilket jag känner av nu i rygg och höfter.
Sen har jag ju varit på skolan, men där har jag iaf kommit iväg på ett par promenader.
Men jag har lite cykelabstinens... ;)

Mellandag idag. En ledig dag mellan skola och jobb. Tvättmaskinen får jobba. Själv tar jag det lite lugnt. Sov länge idag, mest p.g.a att jag tillbringat en del av natten på toaletten. Trodde ett tag att jag åkt på matförgiftning, men det var nog bara mitt vanliga magkrångel.

Vädret idag är inte så lockande; grått och trist. Inte så kallt, men blåsigt. Jag önskar mej några fler fina sensommardagar. Känns som att jag vill tillbringa några fler kvällar på altanen, nu när är mörkt och man kan tända ljus och mysa.

Av Miss U - 15 augusti 2016 21:49

och terminens första skoldag är sedan några timmar avklarad. Dagens ämne var etik, något som jag tycker är jättesvårt.
Efter skolan var vi ett gäng på 7 personer som besökte en av "stans" restauranger för lite mat. Det blev pasta för min del, något som jag aldrig äter hemma och det var riktigt gott. Alla var dock inte nöjda med sin mat...

Har passat på att utnyttja hotellets wifi för att ladda ner några ljudböcker till mobilen. Är ju fortfarande utan internet hemma. Men det funkade så där, eftersom telefonen passade på att uppdatera alla appar också. Dessutom har Storytel, varifrån jag hämtar mina böcker, inte gjort annat än krånglat hela sommaren! Så nu blir det till och säga upp tjänsten och skaffa en annan.

Tog en promenad runt min gamla gymnasieort efter middagen och insåg att mycket har förändrats. Fast vissa saker finns kvar, som salongen där jag tog hål i öronen (när jag gick i mellanstadiet) och det här huset där jag tog mitt körkort för si så där hundra år sen:

Av Miss U - 14 augusti 2016 13:41

Söndag... lite mulet just nu, så här mitt i dan, men solen var framme på f.m Då passade lilla hjärtegrynet och jag på att gå till lekparken en sväng. Där fanns mycket skoj att upptäcka, bl.a en rutschkana och ett litet hus att gå in i. Gunga ville hon inte, något som hon tidigare har älskat att göra. Men kanske har hon blivit skrämd på något sätt?
Men det fanns buskar med goda vinbär att mumsa på och så mötte vi en kisse på vägen hem.


116
Av Miss U - 13 augusti 2016 10:35

Tråkigt väder idag... och tidigt i morse, när jag hade tänkt stiga upp, regnade det och jag tog sovmorgon. Inte helt fel, med tanke på att jag kom sent i säng inatt. Var ju iväg på skojsigheter med goda vänner igår och lyssnade på (såg tyvärr inte så mycket där vi satt) först The Refreshments och sen Jerry Williams. Vilken krutgubbe!
Trevligt hade vi iaf och tur med vädret. Regnet hängde i luften, men släppte inte löst förrän till sista numret.


 



 

Nu väntar jag på mitt lilla hjärtegryn som jag har bett att få låna i helgen. Vi ska ha så mysigt! Barnbarn är verkligen livets efterrätt!
Men innan hon kommer ska jag åka och tanka bilen (ska byta bil med hennes pappa) och ta tag i diskberget i köket. Orkade inte inatt.

Mitt liv genom en kameralins

Låt er inte luras av bloggtiteln; jag är definitivt ingen proffsfotograf och de flesta bilder tar jag, som så många andra, med min kamera i mobilen. En kamera som jag inte alls är nöjd med.

Men jag vill ändå dela med mej av mitt liv, just genom de bilder jag tar på många av mina små utflykter i livet.

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<<
Augusti 2016 >>>

Nedräkning

Nedräkning till ANFI

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards